Storytelpriset

Varje år hyllar Storytel en aktör eller person som bidrar till branschens utveckling genom kreativt nytänkande.

2015 gick Storytelpriset till Julia Dufvenius.

Motivering:
För sitt outtröttliga arbete med att gestalta den 47 delar långa serien om Sagan om Isfolket. Julia Dufvenius har likt ingen annan gett nytt liv åt en berättelse som av många setts som förlegad. Hennes unika inläsning har bevisat att Sagan om Isfolket är en odödlig saga med många hängivna lyssnare både nu och i framtiden.

2016 års Storytelpris gick till studion Visuellt ljud.

Motivering:
Att skapa en ljudbok är ett hantverk som kräver tid och engagemang från många olika parter. Med det här priset vill vi uppmärksamma den del av produktionskedjan som sällan syns utåt, vars själva uppgift det är att göra sitt eget arbete osynligt. I snart 20 års tid har den här studion inte bara skapat enastående ljudproduktioner, guidat och coachat inläsare utan också varit med och byggt upp den bransch vi idag är här för att uppmärksamma. Med över 400 producerade titlar är de en viktig aktör för ljudbokens utveckling.

2017 gick Storytelpriset till Anton Klepke

Motivering:
Anton Klepke tilldelas priset för att ha uppmärksammat och förmedlat en berättelse som landar rakt i våra hjärtan och som ropar efter att bli hörd. I vår tid är berättelsen om Kinanah, Basheer och deras magiska tänkande och storslagna drömmar, trots flyktinglägrets begränsande ramar, ett hoppfullt äventyr för alla barn som växer upp under dessa svåra omständigheter, och en spegel mot världen för alla barn som lever under tryggare omständigheter.

2018 gick Storytelpriset till Boktugg

Motivering:
I år tilldelas Storytelpriset en aktör som med stor självklarhet i steget klivit fram och öppnat upp dörren till den digitala bokbevakningen. Med ett genuint nyfiket sinne och anmärkningsvärd snabbhet, har årets pristagare rapporterat om branschnyheter inom audio och andra digitala format på ett sätt som förändrat synen på utvecklingen i branschen och gett den dess rättmätiga plats. Storytelpriset 2018 går till den digitala branschtidningen boktugg.se.